![Crostata con datterini in agrodolce Crostata con datterini in agrodolce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/FA58E625-166F-48D9-862C-096999D54248/Derivates/ca398c32-8fdf-4b2b-b2b9-f3ba62ddd559.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta brisée
- 150 g di farina
- 75 g di burro
- ½ cucchiaino di sale
- 50 g di acqua
Ripieno
- 300 g di ricotta di pecora
- 1 pizzico di sale
- 5 g di burro
- 300 g di pomodorini datterino, in quarti
- 3 cucchiai di aceto balsamico
- 50 g di zucchero
Terminare la preparazione
- farina q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 786 kJ / 188 kcal
- Białko
- 4.9 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 10.3 g
- Błonnik
- 1.1 g
Alternatywne przepisy
Mini cheesecake al taleggio con pere caramellate
9h
Pomodori ripieni di ricotta e feta
50 min
Ficelles picardes
1h 25 min
Quiche pomodorini, ricotta e spinaci
1 Std. 30 Min
Strudel di verdure
2 Std.
Omelette greca
35 min
Strudel di lattuga e burrata
1h 20min
Brie in crosta con cipolle caramellate
1h 10min
Girelle alle erbe con bresaola
8h
Tarte tatin ai pomodori
50 min
Cheesecake alla feta con zucchine e olive
9 godz. 30 min
Torta salata con provola, peperoni, ricotta e speck
1 godz. 50 min