Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta brisée
- 150 g di farina
- 75 g di burro
- ½ cucchiaino di sale
- 50 g di acqua
Ripieno
- 300 g di ricotta di pecora
- 1 pizzico di sale
- 5 g di burro
- 300 g di pomodorini datterino, in quarti
- 3 cucchiai di aceto balsamico
- 50 g di zucchero
Terminare la preparazione
- farina q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 786 kJ / 188 kcal
- Białko
- 4.9 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 10.3 g
- Błonnik
- 1.1 g
Alternatywne przepisy
Pasta brisée
10 min.
Quiche di zucchine e prosciutto cotto
1h 20min
Torta salata con provola, peperoni, ricotta e speck
1hod. 50min
Quiche svuotafrigo
40 min.
Crostata salata di spinaci
1h
Quiche con pere, salvia e Fontina
1h 10 min.
Quiche Lorraine
45 min.
Mini quiche al radicchio
1h 10 min.
Strudel di lattuga e burrata
1h 20min
Tarte tatin ai pomodori
50 min.
Quiche pere e gorgonzola
1h
Quiche alle cipolle
1h 30 min.