Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Les choux farcis au millet
-
250
g de millet en grains
lub 250 g de boulgour - 1200 g d'eau
- 6 - 12 feuilles de chou de Savoie (6 grandes ou 12 petites)
- 180 g d'oignons, coupés en deux
- 2 gousses d'ail
- 200 g de champignons frais variés (champignon de Paris, chanterelle ou shiitaké)
- 20 g de beurre
- 1 - 1 ½ c. à café de sel
- ½ - ¾ c. à café de poivre noir moulu
La sauce aux champignons
- 30 g de beurre
- 80 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- ½ - ¾ c. à café de sel
- ¼ - ½ c. à café de poivre noir moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1185 kJ / 283 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 5 g
Alternatywne przepisy
Garbure au tofu
1u. 45min
Curry de lentilles et citrouille à la vapeur
1h 15min
Hachis de légumes au boulgour
1h 15min
Chou farci aux champignons et sauce aux cèpes
1h 30 min
Fèves, petits pois et poires aux épices douces
1u. 20min
Chou farci au haddock
1u.
Blanquette de panisse
1h 30 min
Gâteau de riz à la pâte de haricot azuki
3h 55min
Lasagnes au tofu et au chou sans gluten
2u.
Tomates farcies au sarrasin
1u.
Galettes de brocoli avec salsa de radis
1h 15min
Potée végétarienne
1u.