Cuisse de dinde en robe de lard et pommes de terre

Cuisse de dinde en robe de lard et pommes de terre

4.5 33 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 55 min
4 portions

Składniki

  • 30 g d'ail
  • 5 brins de romarin frais
  • 150 g de lard coupé en tranches fines
    150 g de poitrine de porc, découennée, et coupé en tranches fines
  • 800 g de cuisses de dinde, sans peau mais avec l'os
    800 g de cuisses de poulet, sans peau, avec l'os
  • 1 c. à café de sel
  • 3 pincées de poivre noir fraîchement moulu
  • 20 g d'huile d'olive extra vierge (2 c. à soupe)
  • 1300 g d'eau
  • 600 g de pommes de terre coupées en morceaux (4 cm)

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 520 kcal / 2174 kJ
Białko 51 g
Tłuszcz 23 g
Węglowodany 26 g
Błonnik 2.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...