Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 330 g de farine de sarrasin
- 1 c. à café de sel marin, type de Guérande
- 1 œuf
- 1450 g d'eau
- 400 g de champignons de Paris frais, émincés
- 3 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 6 - 8 saucisses, piquées à la fourchette
- 50 g de beurre demi-sel
- 100 g de fromage râpé
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1935 kJ / 462 kcal
- Białko
- 19.5 g
- Węglowodany
- 36.3 g
- Tłuszcz
- 26.2 g
- Błonnik
- 5.2 g
Alternatywne przepisy
Galettes complètes
45min
Quiche auvergnate
1h 20min
Mille-galettes de blé noir
35min
Quiche lorraine
50min
Galette de sarrasin moules et fondue de poireau
45min
Flammekueche
1h 25min
Love burger
3j 40 menit
Quiche lorraine façon gâteau magique
1h 20min
Galette de blé noir au beurre de sardine
45min
Galettes de blé noir aux saint-jacques, sauce à l'andouille
1 godz. 10 min
Pâte à galette
1 godz. 15 min
Rougail saucisse
50min