Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 330 g de farine de sarrasin
- 1 c. à café de sel marin, type de Guérande
- 1 œuf
- 1450 g d'eau
- 400 g de champignons de Paris frais, émincés
- 3 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 6 - 8 saucisses, piquées à la fourchette
- 50 g de beurre demi-sel
- 100 g de fromage râpé
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1935 kJ / 462 kcal
- Białko
- 19.5 g
- Węglowodany
- 36.3 g
- Tłuszcz
- 26.2 g
- Błonnik
- 5.2 g
Alternatywne przepisy
Quiche lorraine
50min
Galette de sarrasin moules et fondue de poireau
45min
Hamburger au canard
4h
Gnocchi de lentilles et saucisse luganega
1 Std. 30 Min
Croustitarte aux légumes
1h 5min
Kig ha farz
1h 15min
Flammekueche
1sa 25 dk
Mille-galettes de blé noir
35min
Quiche auvergnate
1 Std. 20 Min
Galette de blé noir au beurre de sardine
45min
Pizza au fromage et aux lardons
1 Std. 30 Min
Galettes de blé noir aux saint-jacques, sauce à l'andouille
1sa 10 dk