Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de beurre, préalablement congelé en petits morceaux (1-2 cm)
- 200 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 90 g d'eau froide
- ½ c. à café de sel, et 2 pincées pour la crème à la moutarde
- 80 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- 80 g de moutarde à l'ancienne
- 12 saucisses de Francfort ou de Strasbourg
- 1 œuf, battu
- 50 g de ketchup
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau
- Kalorie
- 279.4 kJ / 67.4 kcal
- Białko
- 1.7 g
- Węglowodany
- 2.9 g
- Tłuszcz
- 5.4 g
- Błonnik
- 0.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Miniquiches lorraines
55min
Pommes de terre farcies
1 Std. 15 Min
Tarte basquaise
55min
Petits croissants au saumon et fromage frais
1h
Feuilletés au beaufort
1h
Torsades feuilletées au sésame, pavot et fenouil
35min
Pommes de terre épicées dans leur peau
55min
Petits chaussons fourrés
1h 25min
Pizza étoile
1 Std. 40 Min
Minicakes chorizo-ciboulette
1h
Bouchées au chèvre et chorizo
30min
Bruschettas jambon fumé, tomate et basilic
15 min