Mushroom and White Wine Cream Sauce

Mushroom and White Wine Cream Sauce

4.7 72 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
300 g

Składniki

  • dried porcini mushrooms
    12 g
  • water
    30 g
  • fresh portobello mushrooms roughly cut in pieces
    100 g
  • unsalted butter cold, diced
    50 g
  • shallots halved
    60 g
  • dry white wine
    120 g
  • chicken stock cube (for 0.5 l) crumbled
    ½
    ½ tsp chicken stock paste, homemade
  • boiling water
    200 g
  • single cream (approx. 18 % fat)
    125 g
  • plain flour
    25 g
  • fine sea salt plus extra to taste
    ¼ - ½ tsp
  • ground black pepper plus extra to taste
    2 pinches
  • fine sea salt to taste

Wartości odżywcze na 300 g

Kalorie 789 kcal / 3309 kJ
Białko 13 g
Tłuszcz 62 g
Węglowodany 27 g
Błonnik 10.3 g
Tłuszcz nasycony 49 g
Sód 1636 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...