Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Rye Starter
- 50 g rye flour, plus 5 Tbsp (see tip)
- 50 g water, cold, plus 5 Tbsp
Loaf
-
½
tsp dried instant yeast
lub 5 g fresh yeast, crumbled - 400 g strong white bread flour, plus extra for dusting
- 200 g water, cold, plus extra for baking
- 1 Tbsp fine sea salt
- olive oil, for greasing
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 560 kJ / 132 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
- Sód
- 406 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sourdough Rye
51sa 10 dk
Olive Bread Rolls
2h
Rustic Sourdough Bread
28 Std. 10 Min
Crusty Spelt Bread
2 Std. 20 Min
Milk Bread
2 Std. 20 Min
Spelt Bread
1h 45min
Five-seed bread
1 Std. 50 Min
Rustic Bread
2h
Seedy Wholemeal Bread
1h 35 min
Pain d'Epi
2h 40min
Rye sourdough baguettes
27 Std. 20 Min
Everyday sourdough loaf
4h 20min