Urządzenia i Akcesoria
Crab & Prawn Linguine
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 portions
Składniki
-
lemon thin peelings of skin and juice1
-
water1000 g
-
fine sea salt1 ¼ tsp
-
olive oil1 tsp
-
dried linguine pasta250 g
-
garlic cloves2
-
raw prawns, peeled150 g
-
crème fraîche80 g
-
fresh crab meat white, brown or mixture200 g
-
rocket plus extra for serving70 g
-
ground black pepper1 pinch
-
pine nuts toasted30 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
24.5 g
Kalorie
1984 kJ /
474 kcal
Tłuszcz
20.8 g
Węglowodany
47.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Seafood Korma
40 min
Prawn Curry with Basmati Rice
35 min
Lasagne Bolognese
1 godz. 45 min
Spaghetti Carbonara (TM6 & TM5)
40 min
Salmon with Ginger Sauce and Spiced Cashews
30 min
Peking Chicken
45 min
Seafood Risotto with Chorizo
1 godz. 5 min
Steamed Sea Bass with Lime Sauce
35 min
Prawn Pasta with Rocket Pesto
55 min
Five-spice Duck with Mushrooms, Asian Vegetables and Rice
1 godz. 5 min
Linguine with Bacon and Prawns (TM6 & TM5)
35 min
Prawn Saganaki
35 min