Chicken Akhni

Chicken Akhni

4.2 337 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 portions

Składniki

  • vegetable oil for greasing
  • basmati rice washed and drained
    350 g
  • water boiling
    700 g
  • onions quartered
    100 g
  • fresh root ginger peeled, cut in round slices (2 mm)
    25 g
  • garlic cloves
    2
  • Kashmiri dried chillies
    3
  • cloves whole
    4
  • cinnamon stick
    1
  • cardamom pods
    4
  • black peppercorns
    6
  • cumin seeds
    1 tsp
  • chicken thighs, boneless and skinless diced (2.5 cm)
    500 g
  • ripe tomatoes quartered
    150 g
  • plain yoghurt
    120 g
  • fine sea salt
    2 tsp
  • fresh coriander leaves chopped, for garnishing
    5 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 335 kcal / 1400 kJ
Białko 26.6 g
Tłuszcz 16.8 g
Węglowodany 19.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...