Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dashi
- 1000 g di acqua
- 10 g di alga Kombu sciacquata, a pezzi
- 10 g di fiocchi di bonito essiccati (vedere consigli)
Udon verdure e gamberi
- 500 g di acqua
- 16 gamberoni sgusciati, privati delle interiora e lavati
- 100 g di carota a listarelle sottili
- 125 g di zucchine a listarelle sottili
- 150 g di cavolo nero a listarelle sottili
- 200 g di noodles tipo udon, secchi
- 60 g di salsa di soia
- 60 g di mirin
- 150 g di germogli di soia freschi
- 1 cipollotto verde a rondelle sottili
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1623 kJ / 388 kcal
- Białko
- 33.7 g
- Węglowodany
- 57.4 g
- Tłuszcz
- 2.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Riso in bianco
25 min.
Vermicelli cinesi con gamberi
1h 15 min.
Riso Thai alla curcuma con ananas e maiale
50 min.
Ramen giapponese (TM6)
5h
Noodles con agnello e verdure
30min
Canapè di granchio con crema coriandolo e menta
1h 10 min.
Mazzancolle in crosta con salsa agrodolce
40 min.
Spring rolls vietnamiti (Cha gio)
1h 30 min.
Ramen giapponese
1 Std. 40 Min
Pico de gallo
5 Min
Uramaki di salmone
2h 30min
Ravioli di gamberi al vapore
1h 15 min.