
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g Wasser
- 600 g Babyspinat
- ½ TL Salz und etwas mehr zum Würzen
- 25 g Butter weich
- 4 Forellenfilets, mit Haut ohne Gräten (à ca. 120 g)
- 5 Prisen Pfeffer
- 1 rote Chilischoten, frisch entkernt, fein gehackt
- 50 g Sojasauce
- 10 g Reiswein (Mirin)
- 40 g Limettensaft
- 10 g Zucker
- 2 Knoblauchzehen
- 20 g Ingwer, frisch in dünnen Scheiben
- 20 g Pflanzenöl
- 1 TL Sesamöl, geröstet
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 297 kcal / 1248 kJ
- Białko
- 29 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Węglowodany
- 7 g
Alternatywne przepisy
Fisch-Piccata
1 godz.
Muscheln und Wolfsbarsch
1 godz.
Kreolischer Fisch
35 min
Miso-Suppe, Meeresfrüchte mit Sake und Reis
1 godz. 5 min
Thai-Garnelen-Brühe, Gewürzäpfel
1 godz. 15 min
Lachs mit Pak Choi und Ponzusauce
13 godz. 30 min
Seeteufel-Medaillons mit Fenchelsauce
1 godz. 10 min
Garnelen und Lachs mit Wermutsauce
35 min
Tagine mit Seeteufel
1 godz.
Gewürzgarnelen mit Koriander
25 min
Gewürz-Zander mit Topinambur-Kartoffel-Gemüse
45 min
Mediterraner Fencheleintopf mit Fisch
50 min