Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g Wasser
- 600 g Babyspinat
- ½ TL Salz und etwas mehr zum Würzen
- 25 g Butter, weich
- 4 Forellenfilets, mit Haut, ohne Gräten (à ca. 120 g)
- 5 Prisen Pfeffer
- 1 rote Chilischoten, frisch, entkernt, fein gehackt
- 50 g Sojasauce
- 10 g Reiswein (Mirin)
- 40 g Limettensaft
- 10 g Zucker
- 2 Knoblauchzehen
- 20 g Ingwer, frisch, in dünnen Scheiben
- 20 g Pflanzenöl
- 1 TL Sesamöl, geröstet
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1248 kJ / 297 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 15 g
Alternatywne przepisy
Lammkotelettes mit Blutorangensauce
1h 10min
Zander mit Spinat
30min
Pute mit Mangold und Pilzen
45min
Kreolischer Fisch
35min
Fischrouladen mit Gemüse-Bandnudeln
40min
Seeteufel-Medaillons mit Fenchelsauce
1h 10min
Tintenfisch mit Tomaten und Zuckerschoten
25 min
Gewürz-Zander mit Topinambur-Kartoffel-Gemüse
45min
Marinierter Fisch
24h
Zander auf Shiitake-Pak Choi
50 Min
Lachs mit Pak Choi und Ponzusauce
13 Std. 30 Min
Garnelensalat
25 min