
Wersje kompatybilne
Gefüllte Poulardenbrust mit Morcheln und Ingwer-Karotten
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 650 g Wasser
- 130 g Babyspinat, frisch
- 500 - 600 g Hähnchenbrüste, ohne Haut am besten von der Poularde
- ½ TL Salz etwas mehr zum Würzen
- 1 Prise Pfeffer, gemahlen etwas mehr zum Würzen
- 80 g Mozzarella in Stücken
- 1 Prise Muskat, gemahlen
- 300 g Karotten in Scheiben (ca. 1,5 cm)
- 20 g Butter etwas mehr zum Anbraten
- 5 g frischer Ingwer geschält, fein gehackt
- 1 TL Rohrzucker
- ½ Hühnersuppenwürfel (für 0,5 l)
- 200 g Morcheln, frisch in Stücken (siehe Tipps)
- 2 - 3 EL Weißwein nach Geschmack
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 478 kcal / 2001 kJ
- Białko
- 33 g
- Tłuszcz
- 36 g
- Węglowodany
- 5 g
- Błonnik
- 7 g