Lachs mit Mangosauce, breiten Bohnen und Möhren

Lachs mit Mangosauce, breiten Bohnen und Möhren

4.4 442 oceny
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen

Składniki

Lachs, Möhren und Bohnen
  • Cayenne-Pfeffer
    ½ - 1 TL
  • Salz
    1 TL
  • Muskat
    1 Prise
  • weißer Pfeffer, gemahlen
    2 Prisen
  • Lachsfilets, frisch, ohne Haut (à 150-180 g, 4 cm dick)
    4
  • Möhren in Stücken (ca. 2 mm)
    200 g
  • breite, grüne Bohnen, frisch halbiert
    250 g
Mangosauce
  • reife Mangos nur das Fruchtfleisch, in Stücken (ca. 3 cm)
    250 g
  • Weinbrand
    50 g
  • Curry
    1 TL
  • Wasser
    300 g
  • Sahne
    100 g
  • Joghurt, 3,5% Fett
    120 g
  • Salz
    1 Prise
  • weißer Pfeffer, gemahlen
    1 Prise
  • Petersilie (opcjonalnie) abgezupft, zum Garnieren
    1 Stängel

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 37 g
Kalorie 2144 kJ / 513 kcal
Tłuszcz 28 g
Błonnik 4 g
Węglowodany 18 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...