![Anguille in umido Anguille in umido](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7058C6A4-9D61-4202-8D5A-D9636F690D2C/Derivates/DCFDADC2-A697-4DFE-9601-8A66A6940381.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di cipolla a pezzi
- 1 rametto di rosmarino fresco, gli aghi lavati
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 500 g di anguilla, pulita, senza pelle e a pezzi (6 cm circa)
- 30 g di aceto di vino bianco
- 70 g di vino bianco
- 100 g di polpa di pomodoro
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- polenta a fette arrostita
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1569 kJ / 375 kcal
- Białko
- 18.8 g
- Węglowodany
- 2.8 g
- Tłuszcz
- 32.1 g
- Błonnik
- 0.4 g
Alternatywne przepisy
Faraona ai funghi porcini
1hod. 10min
Tiliccas sarde
2h 20min
Zuppa di pesce misto
40min
Papassini sardi
8h 45 min
Baccalà della Vigilia (TM5)
1hod.
Zuppa di crostacei e seppie
1hod.
Anatra all'arancia
1hod. 35min
Panada sarda
2h 55min
Agnello in umido
1 godz. 20 min
Agnello al vino
40min
Zuppa di pesce tradizionale
1 godz. 30 min
Lumachine in rosso
1 Std. 40 Min