Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di cipolla a pezzi
- 1 rametto di rosmarino fresco, gli aghi lavati
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 500 g di anguilla, pulita, senza pelle e a pezzi (6 cm circa)
- 30 g di aceto di vino bianco
- 70 g di vino bianco
- 100 g di polpa di pomodoro
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- polenta a fette arrostita
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1569 kJ / 375 kcal
- Białko
- 18.8 g
- Węglowodany
- 2.8 g
- Tłuszcz
- 32.1 g
- Błonnik
- 0.4 g
Alternatywne przepisy
Cinghiale in umido
1h 45min
Trippa in bianco alla napoletana
1 Std. 30 Min
Anelli di totano in umido
30 Min
Trippa alla parmigiana
1 godz. 20 min
Stufato di piselli e carciofi
45 Min
Trippa alla fiorentina
1 Std. 15 Min
Fregola ai carciofi, menta e bottarga
30 Min
Cacciucco
1 godz. 20 min
Agnello in umido
1 godz. 20 min
Trippa in umido
1h 10min
Involtini di cotica al sugo
1h 10min
Totani con cipolla di Tropea, sommacco e timo
40 Min