Cinghiale in agrodolce alla romana

Cinghiale in agrodolce alla romana

4.5 4 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 godz. 40 min
4 porzioni

Składniki

Marinatura
  • di vino rosso
    300 g
  • di aceto di vino rosso
    100 g
  • di cipolla a pezzi
    100 g
  • di carota a pezzi
    40 g
  • di gambo di sedano a pezzi
    50 g
  • foglie di alloro secche
    2
  • di timo fresco
    3 rametti
  • chiodi di garofano
    4
  • grani di pepe nero
    5
  • di carne di cinghiale a bocconcini (senza le parti grasse)
    1000 g
Terminare la preparazione
  • di olio extravergine di oliva
    50 g
  • di sale
    ½ cucchiaino
  • scalogno a metà
    1
  • di burro
    40 g
  • di cioccolato fondente (70% di cacao)
    30 g
  • di scorza di arancia candita
    ½ cucchiaino
  • di prugne secche denocciolate ammollate in acqua per 10 min.
    70 g
  • di pinoli
    20 g
  • di vin santo
    100 g
  • di zucchero
    1 pizzico

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 583 kcal / 2439 kJ
Białko 58.4 g
Tłuszcz 31.7 g
Węglowodany 14.9 g
Błonnik 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...