Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Marinatura
- 300 g di vino rosso
- 100 g di aceto di vino rosso
- 100 g di cipolla a pezzi
- 40 g di carota a pezzi
- 50 g di gambo di sedano a pezzi
- 2 foglie di alloro secche
- 3 rametti di timo fresco
- 4 chiodi di garofano
- 5 grani di pepe nero
- 1000 g di carne di cinghiale, a bocconcini (senza le parti grasse)
Terminare la preparazione
- 50 g di olio extravergine di oliva
- ½ cucchiaino di sale
- 1 scalogno a metà
- 40 g di burro
- 30 g di cioccolato fondente (70% di cacao)
- ½ cucchiaino di scorza di arancia candita
- 70 g di prugne secche denocciolate, ammollate in acqua per 10 min.
- 20 g di pinoli
- 100 g di vin santo
- 1 pizzico di zucchero
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2439 kJ / 583 kcal
- Białko
- 58.4 g
- Węglowodany
- 14.9 g
- Tłuszcz
- 31.7 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Capriolo alla valdostana
1 Std. 45 Min
Marinatura per la selvaggina
20 Min
Cinghiale ai frutti di bosco
26u.
Pappardelle al ragù di cinghiale
2h
Panada sarda
2 godz. 55 min
Agnello in umido
1h 20min
Pardulas
8h 40 min
Trippa alla fiorentina
1 Std. 15 Min
Seadas
1 Std. 5 Min
Cinghiale in umido
1 Std. 45 Min
Ravioli sardi (Culurgiones)
2h 30min
Trippa alla parmigiana
1h 20min