Yoghurt soup with chickpeas and garlic chilli oil

Yoghurt soup with chickpeas and garlic chilli oil

2.9 12 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 50 min
6 portions

Składniki

Garlic chilli oil
  • olive oil
    100 g
  • garlic cloves
    2
  • dried chilli flakes
    3 tsp
Yoghurt soup
  • Greek-style natural yoghurt
    800 g
  • garlic clove
    1
  • brown rice
    200 g
  • boiling water
    1000 g
  • Vegetable stock paste (see Tips)
    2 tsp
  • gluten free cornflour
    1 tbsp
  • dried mint
    1 tbsp
  • sea salt
    1 tsp
  • ground black pepper
    1 pinch
  • canned chickpeas rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
    400 g
  • fresh spinach leaves torn
    40 - 50 g
  • fresh mint leaves only, torn
    2 sprigs
  • fresh flat-leaf parsley leaves only, torn
    2 sprigs

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 480.9 kcal / 2012.1 kJ
Białko 19.4 g
Tłuszcz 19.4 g
Węglowodany 58.5 g
Błonnik 6.5 g
Tłuszcz nasycony 2.7 g
Sód 526.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...