![Yoghurt soup with chickpeas and garlic chilli oil Yoghurt soup with chickpeas and garlic chilli oil](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4FE6E483-8F22-4743-B4C2-D7067CC40CA2/Derivates/ce1d772a-d60c-4ea5-9fb9-541fd2ed3065.jpg)
Wersje kompatybilne
Yoghurt soup with chickpeas and garlic chilli oil
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Garlic chilli oil
- 100 g olive oil
- 2 garlic cloves
- 3 tsp dried chilli flakes
Yoghurt soup
- 800 g Greek-style natural yoghurt
- 1 garlic clove
- 200 g brown rice
- 1000 g boiling water
- 2 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 1 tbsp gluten free cornflour
- 1 tbsp dried mint
- 1 tsp sea salt
- 1 pinch ground black pepper
- 400 g canned chickpeas, rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
- 40 - 50 g fresh spinach leaves, torn
- 2 sprigs fresh mint, leaves only, torn
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only, torn
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1633.3 kJ / 389 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 44.6 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.5 g
- Błonnik
- 7.8 g
- Sód
- 645.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Asparagus risotto
40 Min
Quinoa sushi
2h 45min
Slow cooked beans with walnut pesto (TM5)
20h 15min
Chilli raita potato salad
55 Min
Rice cake with sweet azuki bean paste
8h 30 min
Vegetarian chilli
1 Std. 5 Min
Sauerkraut salad
10 Min
Date and pistachio truffles (Bethith)
45min
Brie, speck and walnut risotto
25 Min
Coriander pesto pizza
1h 30min
Spinach and feta galette
1h 50min
Tomato and red lentil soup
30 Min