Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Rice
- 1200 g water
- 200 g brown rice
Vegetable sausages
- 150 g rolled oats
- 50 g fresh mushrooms
- 200 g firm tofu, cut into pieces (2-3 cm)
- 50 g zucchini, cut into pieces (2-3 cm)
- 100 g brown onion, cut into quarters
- 80 g semi sundried tomatoes, drained
- ¼ tsp sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 2 tbsp soy sauce
- 2 sprigs fresh rosemary, leaves only
- 5 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 10 sprigs fresh sage, leaves only
- 1 tsp fennel seeds
- 1 tbsp nutritional yeast (see Tips)
- 1 tsp xanthan gum (see Tips)
- 2 - 4 tbsp oil, for frying
- tomato sauce, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1812.2 kJ / 431.5 kcal
- Białko
- 13.5 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 19.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.2 g
- Błonnik
- 9.5 g
- Sód
- 613 mg
Alternatywne przepisy
Savoury tofu quiche
1j 30 menit
Millet cashew stir-fry
30 min
Jackfruit and mayo sandwich filling
5 min
Baked beans
13h 25min
Vegan mayonnaise
15min
Cashew cheddar cheese
3h 10min
Zucchini tortillas with falafel
25 Std. 30 Min
Thai tofu and sweet potato cakes
30 min
Curried chickpea and lentil sandwich filling
40 min
Plant-based parmesan
5 min
Lentil and chickpea burger with tahini dressing
1j 30 menit
Vegan walnut and black bean burger
4 Std. 40 Min