Eggplant involtini with risotto

Eggplant involtini with risotto

4.7 31 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 55 min
4 portions

Składniki

Risotto
  • eschalots
    30 g
  • extra virgin olive oil
    20 g
  • Arborio rice
    250 g
  • water
    500 g
  • salt
    1 tsp
  • mozzarella cheese cut into pieces (1 cm)
    150 g
Eggplant involtini
  • Parmesan cheese crust removed and cut into pieces (3 cm)
    60 g
  • eggplant cut lengthways into thin slices (5 mm)
    12 pieces
  • extra virgin olive oil for drizzling
    2 - 4 tbsp
  • salt plus extra to season
    ½ tsp
  • fresh ground black pepper plus extra to season
    ½ tsp
  • garlic cloves
    2
  • fresh basil leaves only, plus extra to serve
    2 - 3 sprigs
  • canned crushed tomatoes
    400 g
  • dry white wine
    80 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 653 kcal / 2743.3 kJ
Białko 20.2 g
Tłuszcz 36.9 g
Węglowodany 56.8 g
Błonnik 6.8 g
Tłuszcz nasycony 12.3 g
Sód 1434.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...