![Seafood panzanella Seafood panzanella](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5AC51BA3-531C-40F2-B01E-C98E2F55E8C5/Derivates/54B55190-7022-4922-8AC0-675C96A61389.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g extra virgin olive oil
- 30 g white wine vinegar
- 2 pinches salt
- 400 g water
- 1000 g mussels, scrubbed and debearded
- 200 g ciabatta bread, cut into pieces (2-3 cm)
- 5 spring onions/shallots, cut into thin slices (approx. 5 mm)
- 1 sprig fresh basil, leaves only, torn into pieces
- 200 g cherry tomatoes, cut into halves
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 1947.3 kJ / 463.5 kcal
- Białko
- 26.5 g
- Węglowodany
- 29.1 g
- Tłuszcz
- 26.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.8 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 770.4 mg
Alternatywne przepisy
Savoiardi with mango and passionfruit
2h 10 min
Beef tapenade crostini
1h 40min
Pistachio cheesecakes with mango
2 Std. 30 Min
Russian beetroot salad
1 godz. 10 min
Miso soup and sake seafood with rice
1 Std. 5 Min
Zesty avocado with crab
10min
"Spaghetti" with spinach and mint pesto
25 Min
Seafood con arroz
45 Min
Mussels in coconut milk
25 Min
Quark and herb spread
5min
Asparagus and pipis (clams) risotto
1 Std. 30 Min
Brussels sprouts with lime crumb
20 Min