Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g extra virgin olive oil
- 30 g white wine vinegar
- 2 pinches salt
- 400 g water
- 1000 g mussels, scrubbed and debearded
- 200 g ciabatta bread, cut into pieces (2-3 cm)
- 5 spring onions/shallots, cut into thin slices (approx. 5 mm)
- 1 sprig fresh basil, leaves only, torn into pieces
- 200 g cherry tomatoes, cut into halves
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 1947.3 kJ / 463.5 kcal
- Białko
- 26.5 g
- Węglowodany
- 29.1 g
- Tłuszcz
- 26.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.8 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 770.4 mg
Alternatywne przepisy
White fish and lemon risotto
30 min
Almond crusted salmon with asparagus fettuccine
35 min
Spiced garlic prawns and calamari
15 Min
Asian-style fish fillets
30 min
Cedar-wrapped pork with rosemary
40 min
Indian-style fish with yoghurt sauce, potatoes and vegetables
Brak ocen
Pork with black bean sauce
30 min
Fish fillets with fresh corn polenta
1h 5min
Fennel, asparagus and camembert salad
30 min
Hunters' stew
1h
Linguine with salmon and herbs
25 min
Green bean bundles, potatoes and thyme butter
50 min