Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g di acqua
- 300 g di cavoletti di Bruxelles a metà
- 1 spicchio di aglio
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 400 g di seppioline pulite
- 50 g di vino bianco
- 30 g di pomodori secchi
- 1 cucchiaino di sale
- 1 cucchiaino di curcuma in polvere
- 30 g di panna, qualsiasi tipo
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1853 kJ / 443 kcal
- Białko
- 36.9 g
- Węglowodany
- 18.3 g
- Tłuszcz
- 24.7 g
- Błonnik
- 9.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Contorno di taccole al pomodoro
40min
Finocchi e gamberi allo zafferano
35min
Salamelle con le verze
1h 5min
Sogliole e finocchi con curry al Varoma
35min
Salmone fresco in insalata di fagiolini e uova
40min
Tranci di tonno in crema alla cipolla
40min
Anelli di totano in umido
30min
Trancio di tonno con cremosa di cipolle
40min
Merluzzo e cavolfiore in salsa verde
40min
Polpo con patate alla salentina
1h 10 min
Insalata di polpo, noci, mais e fagiolini
1h
Scorfano al cartoccio con patate viola
35min