![Seppioline ai cavoletti di Bruxelles Seppioline ai cavoletti di Bruxelles](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6bc3883b-0421-43e9-b318-acad1eaf8685/Derivates/c13721cf-78b3-4b13-b44d-cfb8bf1f84b9.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g di acqua
- 300 g di cavoletti di Bruxelles a metà
- 1 spicchio di aglio
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 400 g di seppioline pulite
- 50 g di vino bianco
- 30 g di pomodori secchi
- 1 cucchiaino di sale
- 1 cucchiaino di curcuma in polvere
- 30 g di panna, qualsiasi tipo
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1853 kJ / 443 kcal
- Białko
- 36.9 g
- Węglowodany
- 18.3 g
- Tłuszcz
- 24.7 g
- Błonnik
- 9.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salmone al vino con punte di asparagi e quinoa
45 Min
Polpo con patate alla salentina
1 Std. 10 Min
Pesce spada con fagiolini e olive
40 Min
Tegamino di vongole e zucchine
40 Min
Palamita in crema di finocchio
35 Min
Salmone e carciofi al Varoma
55 Min
Salmone al cartoccio con salsa al melograno, fonduta di porri e patate al vapore
55 Min
Orata e vongole con salsa alle verdure
30 Min
Fagottini di sogliola con verdure
55 Min
Salmone glassato al curry con fagiolini (per 2 persone)
40 Min
Trota salmonata al pesto di olive
35 Min
Tranci di tonno in crema alla cipolla
40 Min