![Mazzancolle alle albicocche Mazzancolle alle albicocche](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/65BC1184-D47C-40E4-83A9-13DE0B3F3863/Derivates/af9c8aa0-c6bf-41d2-9a02-eb1efefa8bf3.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 1 pizzico di sale + q.b.
- 500 g di acqua
- 16 code di mazzancolle fresche, pulite
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di paprika dolce o piccante
- 100 g di gambo di sedano a rondelle
- 120 g di albicocche, denocciolate e a fettine
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- glassa di aceto balsamico, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 855.2 kJ / 204.3 kcal
- Białko
- 33.2 g
- Węglowodany
- 4.7 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 21.2 mg
Alternatywne przepisy
Salmone all'arancia e pistacchi
40 мин.
Tonno allo zenzero e melagrana
40 мин.
Salmone al cartoccio e cous cous con pomodori secchi
35 min
Gamberoni con avocado e yogurt
35 min
Spiedini di seppioline e cetrioli
35 min
Trota salmonata al pesto di olive
35 min
Filetto di salmone con purea di mele
55 min
Insalata di seppioline con salsa di spinaci
30 min
Branzino al lime e pistacchi
30 min
Salmone e carciofi al Varoma
55 min
Branzino alle erbe aromatiche con salsa all'arancia
1 godz. 10 min
Salmone alla menta con pepe rosa e zenzero
35 min