Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 rametti di timo fresco, le foglioline lavate
- 1 spicchio di aglio
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 2 finocchi, puliti e a fette sottili
- 4 filetti di scorfano
- 2 pizzichi di sale
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- 2 pizzichi di paprika dolce
- 1 - 2 patate viola, pelate e a fettine sottili (spessore 1-2 mm)
- 500 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1058 kJ / 253 kcal
- Białko
- 30.7 g
- Węglowodany
- 12.9 g
- Tłuszcz
- 8.7 g
- Błonnik
- 2.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Branzino alle erbe aromatiche con salsa all'arancia
1h 10 min
Filetti di cernia su crema di zucca e porri fritti
50min
Orata al cartoccio con zucca e frutta secca
40 min
Branzino e patate al vapore in salsa di basilico e pomodorini
40 min
Pescatrice ai pomodorini
1h
Branzino al cartoccio
1h 10 min
Sogliola al vapore con verdurine
45min
Branzino al sale aromatico
55 Min
Fagottini di sogliola con verdure
55 Min
Filetti di branzino con salsa agli asparagi
45min
Gallinella con macedonia di verdure in olio aromatico
40 min
Spezzatino di ricciola agli agrumi
1h