![Scorfano al cartoccio con patate viola Scorfano al cartoccio con patate viola](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/269211.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 rametti di timo fresco, le foglioline lavate
- 1 spicchio di aglio
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 2 finocchi, puliti e a fette sottili
- 4 filetti di scorfano
- 2 pizzichi di sale
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- 2 pizzichi di paprika dolce
- 1 - 2 patate viola, pelate e a fettine sottili (spessore 1-2 mm)
- 500 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1058 kJ / 253 kcal
- Białko
- 30.7 g
- Węglowodany
- 12.9 g
- Tłuszcz
- 8.7 g
- Błonnik
- 2.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Insalata di polpo, noci, mais e fagiolini
1 godz.
Sgombro al Varoma con contorno di fagiolini
50 min
Filetti di rombo in salsa di noci
2h 30min
Salmone e carciofi al Varoma
55 min
Gallinella al pepe rosa in crema di broccoli
40 min
Branzino al vapore con cous cous erbe e limone
35 min
Involtini di platessa con pesto di basilico e fagiolini
30 min
Nasello con pesto di olive e pistacchi
30 min
Filetti di orata al cartoccio con crema di lenticchie
40 min
Sogliole e finocchi con curry al Varoma
35 min
Merluzzo al vapore con salsa al pomodoro e olive
35 min
Merluzzo al Varoma con purè di carote
40 min