![Tonno allo zenzero e melagrana Tonno allo zenzero e melagrana](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7dc7101f-9585-474d-883a-b1f4f9328afc/Derivates/704441eb-f4f6-4a62-b006-7068f434abac.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di radice fresca di zenzero + q.b.
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 2 fette di tonno fresco (1000 g peso netto), 2-3 cm di spessore
- 1 cucchiaino di sale + q.b.
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- 500 di acqua
- 350 g di patate, pelate e a dadini (1 cm)
- 1 rametto di timo fresco, le foglioline lavate
- 1 melagrana, i chicchi sgranati
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2540 kJ / 607 kcal
- Białko
- 56.1 g
- Węglowodany
- 25.8 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Błonnik
- 2.7 g
Alternatywne przepisy
Salmone all'arancia e pistacchi
40min
Orata al sale
40min
Trancio di tonno con cremosa di cipolle
40min
Tonno in pesto di mandorle e olive
30min
Pesce spada all'arancia
40min
Branzino al lime e pistacchi
30min
Filetti di orata allo zenzero al cartoccio
55 min
Merluzzo pere e noci
35min
Pesce spada con marinata alle erbe e julienne di finocchi
1h 10min
Salmone balsamico su noodles di zucchine
30min
Tonno aromatizzato al profumo di limone
35min
Salmone alla menta con pepe rosa e zenzero
35min