Wersje kompatybilne
Insalata tiepida di farro, arancia, feta e sesamo nero
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g di acqua
- 350 g di farro perlato (cottura 15-20 minuti)
- 200 g di piselli freschi
- 200 g di asparagi a tocchetti
- 200 g di zucchine a tocchetti
- 1 cucchiaino di sale
- 200 g di Feta sbriciolata
- 1 arancia, preferibilmente biologica, pelata al vivo e a fette
- olio extravergine di oliva q.b.
- semi di sesamo nero q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1682 kJ / 402 kcal
- Białko
- 18.5 g
- Węglowodany
- 45.9 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 8.2 g
Alternatywne przepisy
Misto di cereali con zucchine alla menta e tonno
35 Min
Cous cous integrale con zucchine, ceci e bacche di goji
30 Min
Insalata di farro e pollo
45 Min
Farro alla nizzarda
40 Min
Insalata di cereali con ratatouille di verdure e Feta marinata al lime e zenzero
1 Std.
Cereali misti con taccole e sgombri
40 Min
Insalata di farro e pollo
1 Std. 30 Min
Farro asparagi e frittatina in forma
45 Min
Insalata di farro perlato alla greca
30 Min
Insalata di orzo vegetariana
40 Min
Insalata di grano saraceno con peperoni e Feta
50 Min
Farro al pesto e fagiolini
30 Min