![Fagiolini piccanti con arachidi Fagiolini piccanti con arachidi](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/C599D4DC-D9BA-4B5C-901C-1CDA990EDCF2/Derivates/5958C34E-07FB-43BA-822F-3C273E7BBC4D.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 spicchi di aglio
- 1 peperoncino piccante fresco, senza semi
- 20 g di olio di arachidi
- 300 g di fagiolini verdi freschi, puliti e a tocchetti (3 cm)
- 20 g di acqua
-
20
g di salsa di pesce
lub 20 g di salsa di soia - 40 g di arachidi tostate non salate
- 3 rametti di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 545 kJ / 130 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 3.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Carote al Marsala
25min
Ala hodi (Patate al curry)
40 мин.
Contorno di cavolo riccio al cocco
25min
Broccoli in salsa di ceci
40 мин.
Cavolfiore alle erbe e pinoli
1 Std. 5 Min
Cavoletti di Bruxelles con pancetta e mandorle
50 мин.
Taccole speziate all'asiatica
30 min
Contorno di broccoli al cocco
40 мин.
Cavolo rosso con semi di finocchio
40 мин.
Cavolo rosso stufato
45 min
Insalata di cavolo al curry
50 мин.
Broccoli alla siciliana con olive
40 мин.