Rolada z trzech mięs z pieczarkami

Rolada z trzech mięs z pieczarkami

4.5 40 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
8 porcji

Składniki

  • 500 g mięsa wołowego pokrojonego na 2-3 cm kawałki, lekko zmrożonego
  • 2 jajko
  • 50 g bułki tartej
  • 100 g mleka
  • 1 ¼ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 3 łyżeczki przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
  • 150 g pieczarek pokrojonych w ćwiartki
  • olej ilość do smażenia pieczarek i natłuszczenia folii
  • 300 g mięsa wieprzowego, bez ścięgien np. z szynki, pokrojonego na 2-3 cm kawałki, lekko zmrożonego
  • 200 g filetów z piersi kurczaka pokrojonych w paski o grubości 1 cm
  • 800 g wody

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 263.9 kcal / 1104 kJ
Białko 28.7 g
Tłuszcz 13.5 g
Węglowodany 6.3 g
Błonnik 0.6 g
Tłuszcz nasycony 5.1 g
Sód 516.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...