Urządzenia i Akcesoria
Rolada z trzech mięs z pieczarkami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
8 porcji
Składniki
-
500 g mięsa wołowego pokrojonego na 2-3 cm kawałki, lekko zmrożonego
-
2 jajko
-
50 g bułki tartej
-
100 g mleka
-
1 ¼ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
3 łyżeczki przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
-
150 g pieczarek pokrojonych w ćwiartki
-
olej ilość do smażenia pieczarek i natłuszczenia folii
-
300 g mięsa wieprzowego, bez ścięgien np. z szynki, pokrojonego na 2-3 cm kawałki, lekko zmrożonego
-
200 g filetów z piersi kurczaka pokrojonych w paski o grubości 1 cm
-
800 g wody
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
516.5 mg
Białko
28.7 g
Kalorie
1104 kJ /
263.9 kcal
Tłuszcz
13.5 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
5.1 g
Węglowodany
6.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WYTRAWNE ROLADY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Rolada ze schabu
5 godz. 15 min
Roladki schabowe zawinięte w boczek z sosem śliwkowym
1 godz. 25 min
Kiełbasa wieprzowa na Varomie
1 godz. 30 min
Rolada mięsna z serem żółtym i boczkiem na Varomie
1 godz. 25 min
Balotyna z kaczki
2 godz. 45 min
Rolada drobiowo-wieprzowa z ziołami
4 godz. 15 min
Rolada z karkówki z grzybami
2 godz. 35 min
Rolada mięsna
1 godz. 10 min
Galantyna z kurczaka z sosem koperkowo-jogurtowym
3 godz. 25 min
Schab chrzanowy
2 godz. 30 min
Baleron z karkówki
50 godz. 30 min
Karkówka po karkonosku
1 godz. 50 min