
Urządzenia i Akcesoria
Pulpety wieprzowe z kiszoną kapustą i sosem jałowcowym
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
oliwy z oliwek30 g
-
oliwa z oliwek ilość do natłuszczenia wkładu Varomy
-
mięsa wieprzowego, mielonego podzielonego na kawałki250 g
-
kiełbasy wieprzowej, surowej np. białej lub salsiccii, obranej z jelita, pokrojonej na kawałki120 g
-
otrębów pszennych50 g
-
wody580 g
-
liści szałwii, świeżych5 - 10
-
nasion kopru włoskiego, suszonych½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
soli¼ łyżeczki
-
koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
owoców jałowca5
-
jabłka bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki120 - 150 g
-
ziemniaków pokrojonych na kawałki700 g
-
kapusty kiszonej odciśniętej z soku, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)600 g
-
musztardy2 łyżki
-
ketchupu1 łyżka
-
śmietany, min. 30% tłuszczu50 g
-
sosu Worcestershire½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
613 kcal /
641 kJ
Białko
21 g
Tłuszcz
38 g
Węglowodany
47 g
Błonnik
9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PULPETY I KOTLETY
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Pulpety drobiowe w sosie dyniowym
1 godz.
Kotlety z jagnięciny z chimichurri i sałatką
2 godz.
Roladki po prowansalsku (Alouettes)
1 godz. 30 min
Pulpety wołowe z czerwoną kapustą
45 min
Kotlety mielone z jabłkiem i szałwią
1 godz. 35 min
Roladki z piersi indyka
2 godz. 30 min
Pulpety wieprzowe w sosie porowym (z osłoną noża miksującego)
1 godz. 30 min
Żeberka wieprzowe w sosie z czarnej fasoli
1 godz. 35 min
Klopsy królewieckie
2 godz. 10 min
Klopsiki z sosem grzybowym na białym winie
1 godz. 35 min
Pulpety z sosem cebulowo-migdałowym
50 min
Barszcz czerwony z mięsem
1 godz. 5 min