Urządzenia i Akcesoria
Pulpety wieprzowe z kiszoną kapustą i sosem jałowcowym
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
30 g oliwy z oliwek
-
oliwa z oliwek ilość do natłuszczenia wkładu Varomy
-
250 g mięsa wieprzowego, mielonego podzielonego na kawałki
-
120 g kiełbasy wieprzowej, surowej np. białej lub salsiccii, obranej z jelita, pokrojonej na kawałki
-
50 g otrębów pszennych
-
580 g wody
-
½ łyżeczki szałwii, suszonej, otartej5 - 10 liści szałwii, świeżych
-
½ łyżeczki nasion kopru włoskiego, suszonych
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
¼ łyżeczki soli
-
1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
-
5 owoców jałowca
-
120 - 150 g jabłka bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki
-
700 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
-
600 g kapusty kiszonej odciśniętej z soku, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
-
2 łyżki musztardy
-
1 łyżka ketchupu
-
50 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
½ łyżeczki sosu Worcestershire
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
21 g
Kalorie
641 kJ /
613 kcal
Tłuszcz
38 g
Błonnik
9 g
Węglowodany
47 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PULPETY I KOTLETY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pulpety z indyka z warzywnym tagliatelle i sosem tzatziki
1 godz.
Pulpety, o rety! Beaty Dobroszek-Trzebskiej
1 godz. 10 min
Pulpety wieprzowe w sosie porowym (z osłoną noża miksującego)
1 godz. 30 min
Roladki cielęce z kurczakiem i pomarańczą
1 godz. 45 min
Kotlety z jagnięciny z chimichurri i sałatką
2 godz.
Pulpety z sosem cebulowo-migdałowym
50 min
Udka pieczone z pomarańczami i ryż basmati z rodzynkami
1 godz.
Piersi z kurczaka w papilotach z winogronami
40 min
Klopsy królewieckie
2 godz. 10 min
Pulpety z wołowiny i kiełbasy wieprzowej
45 min
Mięsne medaliony z mięsa mielonego z sosem koperkowym
1 godz. 50 min
Kotlety mielone z jabłkiem i szałwią
1 godz. 35 min