
Urządzenia i Akcesoria
Rolada ze schabu
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 5 godz. 15 min
8 porcji
Składniki
Marynata do schabu
-
2 ząbki czosnku
-
1 łyżka majeranku, suszonego
-
60 - 80 g oleju rzepakowego
-
2 liście laurowe, suszone (opcjonalnie) pokruszone
-
1 łyżeczka ziaren pieprzu czarnego
Rolada schabowa
-
1000 - 1200 g schabu wieprzowego pokrojonego w 1 cm plastry, rozbitego na ok. 3 mm plastry
-
sól do oprószenia
-
ketchup do posmarowania
-
puder z grzybów do oprószenia (patrz wskazówka)
-
musztarda do posmarowania
-
chrzan, tarty do posmarowania
-
1500 g wody
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
409.5 kcal /
1714.3 kJ
Białko
35.8 g
Tłuszcz
27.1 g
Węglowodany
6.5 g
Błonnik
1.7 g
Tłuszcz nasycony
6.5 g
Sód
484.1 mg