Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g Ingwer, frisch, in dünnen Scheiben
- 50 g Schalotten
- 5 EL Olivenöl
- 1 EL Curry, mittelscharf
- 40 g Limettensaft
- 1 EL Weißweinessig
- 200 g Joghurt, 10% Fett
- 75 g Gemüsebrühe, flüssig
- 2 TL Honig, flüssig
- 1 ½ TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- 15 g Koriander, mit den zarten Stielen
- 1 Hähnchenbrustfilet (ca. 300 g), waagerecht halbiert
- 600 g Wasser
- 400 g Romanesco, in kleinen Röschen
- 1 Römersalatherz, gezupft
- 1 rote Zwiebel, in Streifen
- 1 Apfel, säuerlich, mit Schale, geviertelt, Kerngehäuse entfernt, in Scheiben
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1480 kJ / 353 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 19 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Romanesco-Salat
1h 40min
Lauwarmer Rote-Bete-Salat mit Halloumi
1h
Mangold-Gnocchi-Salat
25min
Lammfrikadellen auf Mairübchenragout
1h
Papaya-Linsen-Salat
25min
Chicoréesalat mit Orangen und Joghurt-Schnittlauchdressing
15 Min
Mangold-Curry mit Hähnchenbrust
45min
Pak Choi mit Sesam und Sojasauce
15 Min
Fenchel-Orangen-Salat
10 Min
Wirsing auf Pastinakenpüree mit Cranberrys und Walnüssen
35 Min
Fenchelgemüse
30 Min
Rote-Bete-Salat mit Halloumi
15 Min