Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g Butter und etwas mehr zum Einfetten
- 50 g Parmesan, in Stücken
- 12 Stängel Thymian, abgezupft
- 400 g Milch
- 1000 g Wasser
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 10 Prisen Salz
- 200 g Polenta (Maisgrieß)
- 1200 g weißer Spargel (1500 g Bruttogew.)
- 2 Prisen Zucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2116 kJ / 510 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 58 g
- Tłuszcz
- 23 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quiche mit Schwarzwurzeln und Gruyère
1h 20 min
Gelbe-Bete-Risotto
2 godz.
Möhrenquiche mit Salbei
1 Std. 35 Min
Mangold-Polenta-Auflauf mit Ricotta
1 Std.
Pizza mit Walnüssen und Gorgonzola
1 godz. 40 min
Rote-Bete-Crumble mit Fenchel
1 Std. 15 Min
Linsentatar mit Räucherforelle
45 min
Fenchel mit Käsehaube an Tomatensauce
1h 10 min
Kürbis-Sauerkraut mit Semmelknödeln
1h 10 min
Crêpes mit Mangoldfüllung
1 Std.
Kürbis-Sellerie-Quiche
2 godz.
Käseknödel mit Rotkohl-Rote-Bete-Salat
1 Std. 30 Min