Urządzenia i Akcesoria
Pulpety perłowe z ryżem
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
32 sztuki
Składniki
-
200 g ryżu do sushi200 g ryżu białego, kleistego
-
350 g surowego boczku, bez kości, bez skóry pokrojonego 5 cm kawałki (patrz warianty)
-
woda do namoczenia ryżu
-
10 g grzybów shiitake, suszonych, (ok. 50 g)3 - 4 grzyby shiitake, świeże (ok. 50 g)
-
25 g marchewki
-
20 g rzodkiewki, bez skóry, pokrojonej w ćwiartki20 g kasztanów wodnych, świeżych bez skóry, pokrojonych w ćwiartki
-
5 - 10 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 1-2 mm plastry
-
20 g cebuli dymki pokrojonej w 2 cm kawałki
-
2 szczypty pieprzu białego, mielonego
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki cukru
-
1 łyżeczka skrobi kukurydzianej
-
20 g sosu sojowego
-
600 g wody
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
1.6 g
Kalorie
347.2 kJ /
83 kcal
Tłuszcz
5.9 g
Błonnik
0.3 g
Węglowodany
5.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pulpety, o rety! Beaty Dobroszek-Trzebskiej
1 godz. 10 min
Łazanki z makiem i bakaliami
30 min
Pulpety wołowe z czerwoną kapustą
45 min
Zupa warzywna z makaronem, rolada wieprzowa z warzywami, budyń i muffinki
1 godz. 40 min
Zupa warzywna i jajka w kokilkach ze szpinakiem
1 godz.
Karp w szarym sosie
1 godz. 10 min
Ananasowe paczuszki
1 godz.
Klopsy z seitana z sosem kaparowym
1 godz. 30 min
Knelki z piersi kurczaka
1 godz. 20 min
Klopsy królewieckie
2 godz. 10 min
Pulpety wieprzowe z kiszoną kapustą i sosem jałowcowym
45 min
Zupa jarzynowa z klopsikami z cielęciny
1 godz. 45 min