
Urządzenia i Akcesoria
Pulpety perłowe z ryżem
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
32 sztuki
Składniki
-
białego kleistego ryżu200 g
-
woda do namoczenia ryżu
-
surowego boczku, bez kości, bez skóry pokrojonego 5 cm kawałki (patrz warianty)350 g
-
grzyby shiitake, świeże (ok. 50 g)3 - 4
-
marchewki25 g
-
kasztanów wodnych, świeżych bez skóry, pokrojonych w ćwiartki20 g
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 1-2 mm plastry5 - 10 g
-
cebuli dymki pokrojonej w 2 cm kawałki20 g
-
pieprzu białego, mielonego2 szczypty
-
soli½ łyżeczki
-
cukru½ łyżeczki
-
skrobi kukurydzianej1 łyżeczka
-
sosu sojowego20 g
-
wody600 g
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
54 kcal /
225 kJ
Białko
3 g
Tłuszcz
2 g
Węglowodany
6 g
Błonnik
0.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Sałatka w indyjskim stylu
2 godz.
Dorsz z aïoli i warzywami
50 min
Surowa „ricotta” z orzechów macadamia (dieta raw)
24 godz. 15 min
Zupa ogórkowa z szaszłykami z krewetek
35 min
Pierogi z grzybami i karpiem
2 godz. 35 min
Karnawałowe castagnole
1 godz.
Zupa jarzynowa z klopsikami z cielęciny
1 godz. 45 min
Sałatka warzywna z ziemniakami i kurczakiem
1 godz. 15 min
Adżika
40 min
Klopsy królewieckie
2 godz. 10 min
Potrawka z kurczaka i jesiennych warzyw
1 godz. 10 min
Smażone pierożki wonton
1 godz. 25 min