Urządzenia i Akcesoria
Ciasto ananasowe
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 55 min
10 kawałków
Składniki
-
5 - 10 g skórki z limonki ekologicznej, bez białych błonek (albedo), pokrojonej na kawałki
-
100 g cukru
-
180 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
4 jajka w temp. pokojowej
-
120 g skrobi kukurydzianej120 g skrobi ziemniaczanej
-
200 g mąki pszennej
-
3 łyżeczki proszku do pieczenia
-
1 płaska łyżeczka cynamonu, mielonego
-
120 g soku ananasowego lub syropu ananasowego z puszki
-
300 g plastrów ananasa, z puszki, w syropie odsączonych, pokrojonych na 1-2 cm kawałki
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Białko
4.9 g
Kalorie
1409.2 kJ /
336.8 kcal
Tłuszcz
16.7 g
Błonnik
1.3 g
Węglowodany
42.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ANANAS
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ciasto jogurtowe
1 godz. 40 min
Ciasto z jabłkami
1 godz. 20 min
Ciasto marchewkowo-jabłkowe
1 godz. 30 min
Ciasto piaskowe z jabłkami
1 godz. 10 min
Mroźne ciasto kokosowe
5 godz. 15 min
Ciasto gruszkowe z orzechami włoskimi
1 godz. 35 min
Ciasto z winogronami i oliwą z oliwek
1 godz. 40 min
Odwrócone ciasto z ananasem i kandyzowanymi wiśniami
1 godz. 25 min
Ciasto herbaciane
1 godz. 15 min
Ciasto odwrócone z karmelizowanym ananasem
55 min
Kokosanka z owocami
1 godz. 20 min
Ciasto z jabłkami (bez cukru)
1 godz. 25 min