Zupa à la pizza

Zupa à la pizza

4.2 1.7K ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji

Składniki

  • cebuli przekrojonej na pół
    100 g
  • czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
    150 g
  • ząbki czosnku
    2
  • oleju
    20 g
  • mięsa wołowego, mielonego podzielonego na kawałki
    400 g
  • krojonych pomidorów, z puszki z zalewą
    800 g
  • wody
    200 g
  • pieczarek pokrojonych w plastry
    150 g
  • szynki gotowanej, wędzonej w plastrach, pokrojonej w 2 cm kostkę
    150 g
  • serka topionego ziołowego, pokrojonego na kawałki
    80 g
  • mąki pszennej
    20 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • ziół włoskich, mieszanych, suszonych
    2 łyżeczki
  • oregano, suszonego
    1 łyżeczka
  • soli
    ¾ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • papryki ostrej, mielonej
    1 - 2 szczypty
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    30 - 50 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 258 kcal / 1079 kJ
Białko 19 g
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 15 g
Błonnik 4.3 g
Tłuszcz nasycony 6 g
Sód 480 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...