
Urządzenia i Akcesoria
Zupa à la pizza
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji
Składniki
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki150 g
-
ząbki czosnku2
-
oleju20 g
-
mięsa wołowego, mielonego podzielonego na kawałki400 g
-
krojonych pomidorów, z puszki z zalewą800 g
-
wody200 g
-
pieczarek pokrojonych w plastry150 g
-
szynki gotowanej, wędzonej w plastrach, pokrojonej w 2 cm kostkę150 g
-
serka topionego ziołowego, pokrojonego na kawałki80 g
-
mąki pszennej20 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
ziół włoskich, mieszanych, suszonych2 łyżeczki
-
oregano, suszonego1 łyżeczka
-
soli¾ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
papryki ostrej, mielonej1 - 2 szczypty
-
śmietany, min. 30% tłuszczu30 - 50 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
258 kcal /
1079 kJ
Białko
19 g
Tłuszcz
15 g
Węglowodany
15 g
Błonnik
4.3 g
Tłuszcz nasycony
6 g
Sód
480 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ZUPY
9 Przepisów
Polska
Polska