Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Yoghurt Dip
- 6 sprigs fresh coriander, leaves only
- 150 g fat-free plain yoghurt
Fritters
- 120 g wholemeal bread (approx. 3-4 slices), torn in pieces
- 500 g water
- 500 g carrots, cut in pieces (3 cm)
- 1 tsp ground cumin
- ½ tsp ground coriander
- ½ tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- 1 pinch ground turmeric
- 45 g spring onions (approx. 4), thinly sliced (5 mm)
- 1 large egg
- 1 tsp dried chilli flakes (opcjonalnie)
- 2 tsp olive oil, for frying
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 573 kJ / 137 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Butterbean and Feta Burgers
1 Std. 30 Min
Sweet and Sticky Red Cabbage and Sweet Potato Salad
40min
Sweet Potato and Spinach Cakes
30min
Tofu Meatballs with Rice and Vegan Quindim
1h 35 min
Quick Falafel
30min
Baby-friendly Harissa Lentil and Feta Wedges
1 Std. 15 Min
Lentil, Mushroom and Nut Patties
1 Std. 30 Min
Mexican Quinoa Stuffed Aubergine
1 Std.
Mediterranean Courgette Fritters and Salsa
30min
Nut Balls with Tomato Sauce
50min
Stuffed Butternut Squash with Feta
1 Std. 50 Min
Vegan Bean Burgers
1 Std. 20 Min