Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Yoghurt Dip
- 6 sprigs fresh coriander, leaves only
- 150 g fat-free plain yoghurt
Fritters
- 120 g wholemeal bread (approx. 3-4 slices), torn in pieces
- 500 g water
- 500 g carrots, cut in pieces (3 cm)
- 1 tsp ground cumin
- ½ tsp ground coriander
- ½ tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- 1 pinch ground turmeric
- 45 g spring onions (approx. 4), thinly sliced (5 mm)
- 1 large egg
- 1 tsp dried chilli flakes (opcjonalnie)
- 2 tsp olive oil, for frying
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 573 kJ / 137 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dill and Feta Flatbread
1h 20min
Mini Spinach Calzone
2h 35min
Nut Balls with Tomato Sauce
50min
Mini Falafel with Beetroot Houmous
20min
Kale Meat(less) Balls
30min
Chickpea and Ham Balls
35min
Quick Falafel
30min
Puy Lentil Dip
45min
Butterbean and Feta Burgers
1 Std. 30 Min
Bean Burgers with Pistou and Slaw
1 Std. 30 Min
Mediterranean Courgette Fritters and Salsa
30min
Beetroot and Halloumi Burgers
1j