Wersje kompatybilne
Risotto con asparagi, gelato al Parmigiano Reggiano e aceto balsamico
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gelato al Parmigiano Reggiano
- 200 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi (2-3 cm)
- 150 g di latte intero
- 400 g di panna (30-40% di grassi)
Risotto agli aspargi
- 30 g di scalogno a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 320 g di riso Carnaroli
- 200 g di asparagi a pezzi (2 cm)
- 60 g di vino bianco
- 800 g di acqua
- 1 dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l)
- 1 cucchiaino di sale
Terminare la preparazione
- glassa di aceto balsamico, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2786 kJ / 666 kcal
- Białko
- 17.2 g
- Węglowodany
- 73.3 g
- Tłuszcz
- 33.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 78 g
- Błonnik
- 1.9 g
Alternatywne przepisy
Risotto zucchine e menta
40 Min
Risotto burrata e piselli
40 Min
Risotto al radicchio rosso di Verona
40 Min
Risotto viola al radicchio e scamorza
35 Min
Risotto agli asparagi e vongole
1h 15min
Risotto zucchine e cipollotti profumati al limone
40 Min
Risotto gamberetti, asparagi e yogurt
30 Min
Risotto con scarola, patate e crescenza
40 Min
Risotto brie e asparagi
30 Min
Risotto asparagi e fragole
35 Min
Risotto con crema di asparagi
50 Min
Risotto al prosecco e lavanda
30 Min