Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di pangrattato
- 500 g di acqua
- 300 g di spinaci in foglia surgelati
- 300 g di cimette di cavolfiore
- 250 g di cicoria, pulita
- 150 g di gambi di sedano a pezzi
- 80 g di olio extravergine di oliva
- 5 filetti di acciuga sott'olio, sgocciolati
- 50 g di pinoli
- 40 g di capperi sotto sale, sciacquati
- 25 g di aceto di vino bianco
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 pizzico di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1012 kJ / 242 kcal
- Białko
- 8.7 g
- Węglowodany
- 11.4 g
- Tłuszcz
- 18.3 g
- Błonnik
- 2.1 g
Alternatywne przepisy
Insalata di fagiolini
40 min.
Tegamini di cipolle e alici
1h
Cavolo farcito
1h 10 min.
Insalata di cavolo cinese con pepe rosa e verde
45 min.
Vellutata di valeriana e contorno di broccoli con salsa alle olive
45 min.
Pancotto con cime di rape
40 min.
"Scafata" viterbese
1hod. 50min
Carciofi romani gratinati
45 min.
Zuppetta di pomodoro e peperone
10 min.
Melanzane e zucchine marinate
1h 35min
Patate alla curcuma e cavolo nero su crema di rapa
1h 30 min.
Caponata alla catanese
1h