Riso al curry gamberi e verdure

Riso al curry gamberi e verdure

3.7 11 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

  • di riso a chicco tondo
    200 g
  • di acqua
    1200 g
  • di curry in polvere
    15 g
  • di piselli surgelati
    50 g
  • di carote a pezzettini (1 cm)
    150 g
  • uova, medie (circa 60 g) leggermente sbattute
    2
  • di cipolla a metà
    70 g
  • di olio
    1 cucchiaio
  • di gamberi crudi sgusciati
    100 g
  • di ananas fresco a pezzi
    30 g
  • di vino di riso
    ½ cucchiaino
    ½ cucchiaino di sake
  • di salsa di pesce
    2 cucchiai
    2 cucchiai di salsa di soia

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 288 kcal / 1204 kJ
Białko 13 g
Tłuszcz 7 g
Węglowodany 44 g
Błonnik 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...