Urządzenia i Akcesoria
Lentil hotpot
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 12 godz. 45 min
6 portions
Składniki
-
dried brown lentils (see Tips)300 g
-
water plus extra for soaking550 g
-
bacon cut into pieces200 g
-
leek white part only, cut into pieces½
-
carrot cut into pieces170 g
-
Vegetable stock paste (see Tips)1 tbsp
-
white vinegar2 tbsp
-
chorizo cut into slices (optional)240 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
1083 mg
Białko
25.7 g
Kalorie
1408.6 kJ /
335.4 kcal
Tłuszcz
11.1 g
Błonnik
8.3 g
Tłuszcz nasycony
3.8 g
Węglowodany
28.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Moroccan beef stew with Israeli couscous
40 min
Beetroot salad
10 min
Chicken cacciatore
50 min
Hungarian goulash
1 godz. 30 min
Pasta e fagioli (Pasta and beans)
40 min
Beetroot risotto
35 min
Pumpkin and tempeh bobotie
1 godz. 5 min
Rice salad
1 godz.
Pasta salad with trout and vegetables
45 min
Risotto verde
45 min
Tomato and red lentil soup
30 min
Classic mushroom risotto
30 min