Avgolemono (chicken soup with egg and lemon)

Avgolemono (chicken soup with egg and lemon)

3.5 106 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 portions

Składniki

  • water plus extra to top up (not higher than the 2L maximum fill level)
    1200 g
  • chicken wings skin on
    500 g
  • carrot cut into pieces
    1
  • potato (approx. 100 g), cut into pieces
    1
  • celery stalk cut into pieces
    1
  • brown onion (approx. 150 g), cut into halves
    1
  • Chicken stock paste (see Tips)
    2 tsp
  • olive oil
    1 tsp
  • salt to taste
  • ground black pepper to taste
  • white rice (medium-grain)
    150 g
  • egg
    1
  • lemon juice (approx. 1 lemon)
    40 g
  • fresh flat-leaf parsley leaves only, for garnishing
    1 sprig

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 243.9 mg
Białko 25.5 g
Kalorie 1521.3 kJ / 363.6 kcal
Tłuszcz 18.8 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 5.6 g
Węglowodany 22.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...