Linseed crackers with mutabbal beitinjan (eggplant dip)
TM6 TM5 TM31

Linseed crackers with mutabbal beitinjan (eggplant dip)

4.7 ( 7 ocen )

Składniki

Mutabbal beitinjan (eggplant dip)

  • 1 eggplant (approx. 400 g), cut into halves lengthways and skin pricked all over with a fork
  • 3 garlic cloves unpeeled
  • 50 g olive oil plus extra for drizzling
  • 1 tbsp lemon juice
  • ½ tsp sea salt to taste
  • 1 - 2 pinches ground black pepper to taste
  • 40 g pitted Kalamata olives
  • 1 tsp ground cumin
  • 3 sprigs fresh flat-leaf parsley leaves only
  • 20 g tahini (see Tips)
  • 30 g natural yoghurt

Flaxseed (linseed) crackers

  • 230 g flaxseeds (linseeds)
  • 30 g onion
  • 1 garlic clove
  • 100 g red capsicum deseeded and cut into quarters
  • 100 g green capsicum deseeded and cut into quarters
  • 400 g tomatoes cut into quarters
  • 4 sun-dried tomatoes drained
  • 250 g water room temperature
  • 2 tsp dried Italian herbs
  • ½ tsp sea salt to taste
  • pomegranate arils, for garnishing

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
608 kcal / 2553.8 kJ
Białko
18.4 g
Tłuszcz
48.6 g
Węglowodany
13.5 g
Błonnik
25.6 g
Tłuszcz nasycony
6.6 g
Sód
649.9 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy