Lentil purée (Moujadarra)
TM6 TM5 TM31

Lentil purée (Moujadarra)

3.8 (20 ocen)

Składniki

  • 200 g brown onion, cut into thin slices
  • 200 g brown onion, cut into pieces
  • 60 g sunflower oil, plus extra for frying
  • 300 g dried lentils (brown)
  • 1600 g water
  • 2 tsp salt, plus extra to taste
  • 1 pinch ground white pepper, plus extra to taste
  • 50 g basmati rice, rinsed

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1417.1 kJ / 337.4 kcal
Białko
13.7 g
Węglowodany
33.9 g
Tłuszcz
14.4 g
Tłuszcz nasycony
1.5 g
Błonnik
8 g
Sód
941.7 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy