Curried lentils and steamed pumpkin
TM5 TM6

Curried lentils and steamed pumpkin

3.5 (15 ocen)

Składniki

  • 3 heaped tsp cumin seeds (10 g)
  • 4 heaped tsp coriander seeds (10 g)
  • 1 ½ tsp salt
  • 30 g fresh coriander, plus extra to garnish
  • 50 g fresh coconut flesh, cut into pieces (2-3 cm) (opcjonalnie)
    lub 3 heaped tbsp grated coconut (15 g) (opcjonalnie)
  • 80 g unsalted butter, cut into pieces
  • 300 g brown onions, cut into pieces
  • 2 garlic cloves
  • ½ - ¾ tsp ground cayenne pepper
    lub 1 - 2 fresh green chillies (6-8 cm long), deseeded, if preferred
  • 1000 - 1200 g butternut pumpkin, deseeded, cut into 8 pieces with skin on
  • 300 g dried lentils (green or brown)
  • 1000 g water
  • 250 - 300 g preserved roasted red capsicums, cut into pieces (1-2 cm)
  • 130 g crème fraîche (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1504 kJ / 358 kcal
Białko
13 g
Węglowodany
33 g
Tłuszcz
17 g
Błonnik
10.3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy