Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 heaped tsp cumin seeds (10 g)
- 4 heaped tsp coriander seeds (10 g)
- 1 ½ tsp salt
- 30 g fresh coriander, plus extra to garnish
-
50
g fresh coconut flesh, cut into pieces (2-3 cm)
(opcjonalnie)
lub 3 heaped tbsp grated coconut (15 g) (opcjonalnie) - 80 g unsalted butter, cut into pieces
- 300 g brown onions, cut into pieces
- 2 garlic cloves
-
½ - ¾
tsp ground cayenne pepper
lub 1 - 2 fresh green chillies (6-8 cm long), deseeded, if preferred - 1000 - 1200 g butternut pumpkin, deseeded, cut into 8 pieces with skin on
- 300 g dried lentils (green or brown)
- 1000 g water
- 250 - 300 g preserved roasted red capsicums, cut into pieces (1-2 cm)
- 130 g crème fraîche (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1504 kJ / 358 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 10.3 g
Alternatywne przepisy
Baked beans
13 Std. 25 Min
Honey ginger tofu with greens
2 Std. 25 Min
Lentil curry (dahl)
30 min.
Pumpkin and tempeh bobotie
1 godz. 5 min
Buckwheat and mushroom quiche
29h 20min
Hearty seven vegetable soup
30 min.
Thai tofu and sweet potato cakes
30 min.
Zucchini tortillas with falafel
25h 30 min
Spiced lentil vegetable soup
1 Std. 30 Min
Sabji (vegetable) curry
30 min.
Vegetable curry with cauliflower couscous
45 min
Tomato and lentil dahl
35 min.