Urządzenia i Akcesoria
Curried lentils and steamed pumpkin
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
8 portions
Składniki
-
cumin seeds (10 g)3 heaped tsp
-
coriander seeds (10 g)4 heaped tsp
-
salt1 ½ tsp
-
fresh coriander plus extra to garnish30 g
-
3 heaped tbsp grated coconut, (15 g)fresh coconut flesh (opcjonalnie) cut into pieces (2-3 cm)50 g
-
unsalted butter cut into pieces80 g
-
brown onions cut into pieces300 g
-
garlic cloves2
-
1 - 2 fresh green chillies, (6-8 cm long), deseeded, if preferredground cayenne pepper½ - ¾ tsp
-
butternut pumpkin deseeded, cut into 8 pieces with skin on1000 - 1200 g
-
dried lentils (green or brown)300 g
-
water1000 g
-
roasted whole red pepper strips cut into pieces (1-2 cm)250 - 300 g
-
crème fraîche (opcjonalnie)130 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
13 g
Kalorie
1504 kJ /
358 kcal
Tłuszcz
17 g
Błonnik
10.3 g
Węglowodany
33 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Spiced Moroccan lentil soup
40 min
Raw pumpkin and zucchini curry
25 min
Potato and green pea curry
50 min
Pea and garden mint fritters
25 min
Lentil curry (dahl)
30 min
Pumpkin and tempeh bobotie
1 godz. 5 min
Vegetable pilaf
1 godz.
Baingan ka bharta
1 godz. 20 min
Carrot, capsicum and pistachio pilaf
1 godz.
Pulse and pumpkin curry
30 min
Red lentil cauliflower dahl
35 min
Tomato and lentil dahl
35 min