Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g okra, trimmed
- 4 garlic cloves
- 200 g brown onion, cut into halves
- 10 sprigs fresh coriander, leaves only
- 60 g olive oil
- 500 g beef chuck steak, cut into pieces (3 cm)
- 1 tsp salt
- 1 pinch ground black pepper
- 400 g canned chopped tomatoes
- 70 g tomato paste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1672.2 kJ / 398.2 kcal
- Białko
- 35.6 g
- Węglowodany
- 10.1 g
- Tłuszcz
- 21.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.8 g
- Błonnik
- 11.2 g
- Sód
- 795.1 mg
Alternatywne przepisy
Bulghur and lentil soup
1h
Chicken with yoghurt tahini sauce (Fattet d'jaj)
1h 10min
Milk pudding (mouhallabieh)
15min
Spinach turnovers (fatayer)
1h 25min
Shrimp stuffed bell peppers
1h 25min
Baked kibbeh (kibbeh bil sanieh)
1 godz. 35 min
Moroccan sweet pastry (Briouats)
35min
Samke harra
35min
Fish soup
40 min
Rassolnik (pickled cucumber soup)
1 Std. 20 Min
Shish barak (Meat dumplings in yoghurt sauce)
1h 30min
Lentil purée (Moujadarra)
1 Std. 20 Min