Revithia (chickpea soup)

Revithia (chickpea soup)

2.7 23 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 24 godz. 40 min
6 portions

Składniki

  • brown onion (approx. 150 g), cut into halves
    1
  • olive oil
    50 g
  • dried chickpeas soaked overnight, rinsed and drained
    250 g
  • water
    1350 g
  • salt
    2 tsp
  • chilled water
    250 g
  • plain flour
    30 g
  • lemon juice (approx. ½ lemon)
    20 g
  • fresh flat-leaf parsley leaves only
    2 sprig

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 251 kcal / 1054.3 kJ
Białko 11.8 g
Tłuszcz 9.3 g
Węglowodany 27.2 g
Błonnik 4.5 g
Tłuszcz nasycony 1.3 g
Sód 820.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...