Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 brown onion (approx. 150 g), cut into halves
- 50 g olive oil
- 250 g dried chickpeas, soaked overnight, rinsed and drained
- 1350 g water
- 2 tsp salt
- 250 g chilled water
- 30 g plain flour
- 20 g lemon juice (approx. ½ lemon)
- 2 sprig fresh flat-leaf parsley, leaves only
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1054.3 kJ / 251 kcal
- Białko
- 11.8 g
- Węglowodany
- 27.2 g
- Tłuszcz
- 9.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Błonnik
- 4.5 g
- Sód
- 820.6 mg
Alternatywne przepisy
Traditional chicken broth with angel hair pasta
1h 30min
Mexican chicken soup
30 min
Hearty seven vegetable soup
30 min
Minestrone
40 min
Eggplant and tomato breakfast hash with crispy tempeh
40 min
Semolina dumplings with mushroom sauce
40 min
Lamb’s lettuce cream soup, broccoli with olive sauce
45 min
Yoghurt soup with chickpeas and garlic chilli oil
50min
Chickpea Soup (Revithia)
1h 40min
Eggplant with burghul
55min
Tomato basil chicken stew
35min
Avgolemono (chicken soup with egg and lemon)
1 Std. 15 Min