Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate + q.b.
- 1 scalogno a pezzi
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 50 g di vino bianco secco
- 70 g di succo di arancia, spremuto fresco
- 1 bustina di zafferano in polvere
- 500 g di gamberoni giganti freschi, sgusciati e puliti
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 628 kJ / 150 kcal
- Białko
- 21.1 g
- Węglowodany
- 2.5 g
- Tłuszcz
- 6.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Seppie e calamari in guazzetto di capperi e olive
40 Min
Anelli di totano in umido
30 Min
Polpo con purea di ceci al rosmarino
1sa
Gamberoni con avocado e yogurt
35 dk
Anelli di totano su crema di piselli
40 Min
Insalata di polpo con pomodorini e rucola
40 Min
Linguine ai gamberoni
30 Min
Linguine con scampi al limone
20 min
Mazzancolle alle albicocche
30 Min
Polpo con patate alla salentina
1 Std. 10 Min
Cous cous con calamaretti
40 Min
Polpo in guazzetto (per 2 persone)
50 dk