![Gamberoni zafferano e arancia Gamberoni zafferano e arancia](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/77FE03C4-9DAD-4CC1-9B57-AF2A15A42905/Derivates/FC194E36-69E2-4E4B-91DA-F517C0718493.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate + q.b.
- 1 scalogno a pezzi
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 50 g di vino bianco secco
- 70 g di succo di arancia, spremuto fresco
- 1 bustina di zafferano in polvere
- 500 g di gamberoni giganti freschi, sgusciati e puliti
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 628 kJ / 150 kcal
- Białko
- 21.1 g
- Węglowodany
- 2.5 g
- Tłuszcz
- 6.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polpetti all'inferno
40 Min
Capesante ai funghi porcini
1 Std. 20 Min
Calamari alla marchigiana
35min
Trancio di tonno con cremosa di cipolle
40 Min
Gamberi al balsamico
30 Min
Polpo in guazzetto (per 2 persone)
50 Min
Polpo al vino rosso
1 Std.
Insalata di calamari al limone
35min
Calamari cipolle e patate
50 Min
Moscardini al limone
30 Min
Calamari in umido
55 Min
Seppie e calamari in guazzetto di capperi e olive
40 Min