Torta salata champignon e provola
TM31 TM5 TM6

Torta salata champignon e provola

3.9 (50 ocen)

Składniki

Pasta brisée al rosmarino

  • 1 rametto di rosmarino fresco, gli aghi lavati e asciugati
  • 300 g di farina
  • 150 g di burro
  • 1 pizzico di sale
  • 75 g di acqua fredda

Ripieno

  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 300 g di funghi champignon, mondati e a fette
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe
  • 200 g di provola affumicata a fette
  • 2 uova leggermente sbattute

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1766 kJ / 422 kcal
Białko
14.7 g
Węglowodany
29.1 g
Tłuszcz
28.2 g
Błonnik
2.1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy