![Torta salata champignon e provola Torta salata champignon e provola](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8A846B19-4A20-488B-AF24-1D58F1B1B2B9/Derivates/D5E85EA1-80BE-4C8F-A2B1-8EE51E133137.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta brisée al rosmarino
- 1 rametto di rosmarino fresco, gli aghi lavati e asciugati
- 300 g di farina
- 150 g di burro
- 1 pizzico di sale
- 75 g di acqua fredda
Ripieno
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di funghi champignon, mondati e a fette
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe
- 200 g di provola affumicata a fette
- 2 uova leggermente sbattute
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1766 kJ / 422 kcal
- Białko
- 14.7 g
- Węglowodany
- 29.1 g
- Tłuszcz
- 28.2 g
- Błonnik
- 2.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gateau di ricotta e cioccolato
1 Std. 10 Min
Torta salata finocchi, pancetta e formaggella
1h 30min
Torta salata ai funghi
1h 30min
Patate gratinate al Gorgonzola
40 Min
Quiche broccoli e prosciutto cotto
3h
Funghi ripieni Gorgonzola e noci
1 Std.
Crostata di verdure provenzale
1 Std. 20 Min
Sfogliata ai funghi
1 Std. 40 Min
Quiche ai funghi e salsiccia aromatizzata all'olio tartufato
1h 30min
Fagottini di sfoglia melanzane e formaggi
1 Std. 25 Min
Peperoni ripieni
1 Std. 5 Min
Quiche di zucchine e prosciutto cotto
1 Std. 20 Min