Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta brisée al rosmarino
- 1 rametto di rosmarino fresco, gli aghi lavati e asciugati
- 300 g di farina
- 150 g di burro
- 1 pizzico di sale
- 75 g di acqua fredda
Ripieno
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di funghi champignon, mondati e a fette
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe
- 200 g di provola affumicata a fette
- 2 uova leggermente sbattute
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1766 kJ / 422 kcal
- Białko
- 14.7 g
- Węglowodany
- 29.1 g
- Tłuszcz
- 28.2 g
- Błonnik
- 2.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sfogliata ai peperoni e stracciatella
1 Std.
Torta salata finocchi, pancetta e formaggella
1 Std. 30 Min
Quiche broccoli e prosciutto cotto
3 Std.
Torta salata con provola, peperoni, ricotta e speck
1 Std. 50 Min
Quiche ai funghi e salsiccia aromatizzata all'olio tartufato
1 Std. 30 Min
Sfogliata ai funghi
1h 40min
Torta salata ai funghi
1 Std. 30 Min
Fagottini di sfoglia melanzane e formaggi
1 Std. 25 Min
Torta di patate e mais
1 Std. 50 Min
Torta salata con pomodorini e olive
1h 10min
Quiche di patate e cipolle
55min
Torta salata al tonno e ciliegini
1 Std. 30 Min