Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 200 g di carote, pelate a pezzi (2-3 cm)
- 30 g di scalogno a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 320 g di riso Carnaroli
- 90 g di Gin
- 800 g di brodo vegetale
- 1 cucchiaino di sale
- 8 fette di bacon
- 10 g di burro
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2406 kJ / 575 kcal
- Białko
- 19.6 g
- Węglowodany
- 68.8 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Tłuszcz nasycony
- 49 g
- Błonnik
- 2.5 g
Alternatywne przepisy
Risotto alle zucchine e prosciutto affumicato
30min
Risotto zucchine e menta
40min
Risotto ai peperoni e tonno
40min
Risotto burrata e piselli
40min
Risotto spinaci e piselli
35min
Risotto patate e rosmarino
40min
Risotto finocchi e zafferano
30min
Risotto ai peperoni e curry
40min
Risotto arancione con zucca e carota
35min
Risotto ai peperoni e Parmigiano reggiano
30min
Risotto alle carote e salsiccia con chips di carote viola (per 2 persone)
40min
Risotto alla rapa rossa e caprino
30min