Chicoréeschiffchen mit Oliven-Nuss-Tapenade
TM6 TM5

Chicoréeschiffchen mit Oliven-Nuss-Tapenade

4.6 (12 ocen)

Składniki

  • 150 g schwarze Oliven, entkernt (F), etwas mehr zum Dekorieren in Ringe geschnitten
  • 150 g Walnusshälften (E), etwas mehr zum Dekorieren
  • 1 Scheibe frischer Ingwer (M), geschält (ca. 5 mm)
  • 40 g natives Olivenöl extra (E)
  • 20 g Zitronensaft, frisch gepresst (H)
  • ¼ TL Pfeffer, frisch gemahlen (M)
  • ½ - ¾ TL Salz (W), nach Geschmack
  • 2 Stück Chicorée (F)

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1421 kJ / 339 kcal
Białko
5 g
Węglowodany
6 g
Tłuszcz
33 g
Błonnik
3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy