Grünes China-Gemüse

Grünes China-Gemüse

4.3 71 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 Portionen

Składniki

  • Frühlingszwiebel geputzt und in drei Teile geschnitten
    1
    1 Schalotte, halbiert
  • rote Chili geputzt und halbiert, eventuell entkernt
    1
  • frischer Ingwer geschält
    1 cm
  • Knoblauchzehen
    2
  • natives Olivenöl extra
    20 g
  • japanische Sojasauce (Tamari) glutenfrei (siehe Tipp)
    2 TL
  • Sesamöl
    2 TL
  • Ahornsirup
    2 TL
  • schwarzer Pfeffer, gemahlen
    1 Prise
  • Wasser
    1000 g
  • Brokkoli in Röschen geschnitten
    250 g
  • Pak Choi der Länge nach geviertelt
    150 g
  • Zuckererbsen halbiert
    150 g
  • Koriander, frisch Blättchen abgezupft
  • Röstzwiebeln zum Servieren

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 227 mg
Białko 4 g
Kalorie 525 kJ / 126 kcal
Tłuszcz 8 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Węglowodany 12 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...