Oliventapenade mit Walnüssen

Oliventapenade mit Walnüssen

4.5 16 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
3 Schraubgläser

Składniki

  • Petersilie Blättchen abgezupft, feine Stängel grob geschnitten
    20 - 25 g
  • Apfelessig (mind. 5 % Säure)
    40 - 50 g
  • Walnusshälften
    200 g
  • frischer Ingwer geschält, in Scheiben
    5 - 10 g
  • schwarze Oliven, entkernt
    190 g
  • Kapern, eingelegt
    60 g
  • Pfeffer, frisch gemahlen
    ½ TL
  • Salz, unjodiert
    1 TL
  • Sonnenblumenöl und etwas mehr zum Bedecken
    100 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Schraubglas

Białko 12 g
Kalorie 4411 kJ / 1054 kcal
Tłuszcz 108 g
Błonnik 8 g
Węglowodany 12 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...